Rregullat që duhen ndjekur gjatë qëndrimit në pishinë

Sezoni i notit në pishina është i hapur, dhe për cilësinë e ujit kujdesen institutet e shëndetit publik. Megjithatë, për të mos “kapur” një infeksion, është e nevojshme të ndiqni disa rregulla gjatë qëndrimit në pishinë.

Mos e anashkaloni vaskën

Në hyrje të pishinës dhe në dalje nga tualeti ka barriera – vaska për dezinfektimin e këmbëve, shkruan RTS.

Shpesh shihet se vizitorët e pishinës i kalojnë ose i anashkalojnë për të mos u zhveshur, por përdorimi i tyre është i detyrueshëm dhe në atë mënyrë ju mbroni shëndetin tuaj, pasi shumë ecin zbathur.

Një nga detyrimet e banjove është të bëjnë dush para se të hyjnë në pishinë dhe jo vetëm pas notit.

Pelena speciale për bebe

Vetëkuptohet që ju nuk do të urinoni në pishinë, por është e vetëkuptueshme që fëmija juaj nuk duhet ta bëjë këtë. Kjo është arsyeja pse ka pelena speciale për fëmijë të vegjël, të cilat mund t’i blini në barnatore dhe dyqane të specializuara.

Mos u ulni në buzë të pishinës

Është e rrezikshme të ulesh buzë pishinës ku janë rrjetat e tejmbushjes, sepse aty mund të pritet një fluks më i madh papastërtish, ndaj ka rrezik të infektohesh.

Meqenëse në pishinë duhet të futeni gradualisht, në vend që të uleni në buzë të pishinës, prisni në radhë dhe futuni në pishinë duke përdorur shkallët.

Duke shkuar në një kafene

Rekomandohet që banuesit të ndërrohen përpara se të hyjnë në kafene brenda pishinës.

Nëse nuk doni të ndërroni rroba banje ose nëse keni “shfrytëzuar” një rroba banje rezervë, atëherë sillni një peshqir të thatë për t’u ulur mbi të, jo direkt në karrige.

Mbrojtje nga dielli

Pishinat, sidomos në fundjavë, janë plot me vizitorë dhe asnjëherë nuk ka çadra dhe hije të mjaftueshme për të gjithë. Merr me vete kapele me buzë të gjera, bluza të bardha të lehta dhe lyeje një krem ​​të mirë me faktor mbrojtës, nëse tashmë e ke “ngjyrën” apo je ende “e bardhë”.

Nga ora 10 e mëngjesit deri në 17:00 nuk duhet ekspozuar në rrezet e diellit direkte dhe uji “digjet” më së shumti. Për fat të keq, pishinat zakonisht fillojnë të punojnë rreth orës 9 ose 10, ndaj kujdesuni se si do të mbroheni nga rrezatimi UV.

Mos i shqetësoni të tjerët

Kërcimi në pishina është i ndaluar dhe nuk duhet as të mburresh për aftësitë e tua të notit duke notuar në stilin e fluturës dhe duke shqetësuar ata që gezojnë në ujë.

Gjithashtu, muzikë e caktuar luhet në çdo pishinë, zakonisht një stacion radioje. Kjo është arsyeja pse ju nuk duhet të vishni amplifikatorët tuaj dhe të luani muzikë që ju përshtatet dhe ndoshta shqetëson të tjerët.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi