Rusët e lirojnë kryetarin e qytetit ku hynë sot

Kryetari i komunës Slavutych të Ukrainës u lirua nga forcat ruse të shtunën pasi u arrestua, tha partia politike ukrainase Sluha Narodu në një deklaratë.

“Kryetari i rrëmbyer i Slavutych tashmë është i lirë. Tubimet [kundër rusëve] po vazhdojnë në qytet”, thuhet në deklaratë.

Trupat ruse të shtunën hynë në qytetin, i cili ishte ndërtuar për punëtorët e termocentralit bërthamor të Çernobilit, duke shkaktuar protesta nga banorët.

Në një video të postuar në Facebook, kryebashkiaku Yuri Fomichev u shfaq duke iu drejtuar banorëve të shtunën dhe duke u thënë atyre se do të duhej të “komunikonin me pushtuesit” pasi trupat ruse të hynin në qytet. Fomichev u tha banorëve se rusët do të kërkonin armë, por do të largoheshin nga qendra e qytetit.

“Ata do të kontrollojnë nëse ka armë apo nëse dikush fshihet me të. Ata do të shkojnë në polici, do të shkojnë në zyrën e rekrutimit ushtarak. Është e qartë. Ata do të sillen nëpër qytet deri në mesditë. Pas drekës, duhet të largohen nga qyteti. Do të ketë një postbllok dhe ata nuk do të jenë në qytet. Ne e qeverisim vetë qytetin”, tha ai.

Kategoritë
BotaLajme