Rusia do të shpërbëhet deri në vitin 2033

RUSIA siç e njohim mund të mos mbijetojë në dekadën e ardhshme, sipas një studimi të ri nga Këshilli Atlantik.

Një sondazh me 167 analistë, të cilët ndanë pikëpamjet e tyre se si mund të duken gjeopolitika, lëvizjet sociale dhe politike dhe fusha të tjera në 10 vjet, tregoi se Rusia është në rrezik të mos mbijetojë në gjendjen e saj aktuale.

46 për qind e analistëve presin që Rusia të shpërbëhet deri në vitin 2033.

Sondazhi tregoi se 40 për qind e analistëve parashikojnë se Rusia do të përjetojë shpërbërje të brendshme deri në vitin 2033, shkruan Sky News. Ata deklarojnë se arsyet për këtë do të jenë revolucioni, lufta civile apo shpërbërja e politikës.

Rreth 46 për qind e analistëve presin që Rusia të bëhet një shtet i dështuar në 10 vitet e ardhshme ose të shpërbëhet deri në vitin 2033.

Këshilli Atlantik tha gjithashtu se evropianët janë veçanërisht pesimistë për rënien e Rusisë, me 49 për qind që parashikojnë se kjo do të ndodhë.

Kategoritë
BotaLajme