Rusia njofton përfundimin e mobilizimit të pjesshëm ushtarak

Ministria ruse e mbrojtjes ka njoftuar se mobilizimi i pjesshëm ushtarak, i cili u krye r për të dërguar përforcime në Ukrainë , si pjesë e asaj që Rusia e quan “operacioni i saj special ushtarak”, ka përfunduar.

Në një deklaratë në emër të ministrit të mbrojtjes Sergei Shoigu , ministria tha: Të gjitha aktivitetet në lidhje me rekrutimin për shërbimin ushtarak janë ndërprerë. Ndalohet përgatitja dhe dorëzimi i fletëthirrjeve,

Më 21 shtator, presidenti rus Vladimir Putin shpalli mobilizim të pjesshëm në Rusi që e vendosi popullin dhe ekonominë e vendit në një bazë lufte.

Në një fjalim të shumëpritur televiziv, Putin tha se mobilizimi i parë i Rusisë që nga Lufta e Dytë Botërore ishte një përgjigje e drejtpërdrejtë ndaj rreziqeve të paraqitura nga perëndimi, i cili “dëshiron të shkatërrojë vendin tonë”.Menjëherë pas njoftimit të Putinit, Shoigu tha se 300,000 rusë do të thirreshin si pjesë e mobilizimit që do të zbatohet për “personat me përvojë të mëparshme ushtarake”

Kategoritë
BotaLajme