Rusja në kërkim ndërkombëtar, i dha “leje” burrit të përdhunojë ukrainaset gjatë pushtimit rus

I dha “leje” burrit të përdhunonte gratë ukrainase gjatë pushtimit rus, gruaja në kërkim ndërkombëtar

Një grua e cila u regjistrua duke i dhënë leje burrit të saj ushtar rus për të përdhunuar gratë ukrainase gjatë pushtimit të rus në Ukrainë, është vendosur në listën e kërkimeve ndërkombëtare.

Gruaja, që besohet të jetë Olga Bykovskaya, është vendosur në listat e kërkimit shtetëror, ndërshtetëror dhe ndërkombëtar nga autoritetet ukrainase.

Ajo u hetua nga zyrtarët e zbatimit të ligjit pasi u zbulua se ajo ishte gruaja që udhëzonte burrin e saj të përdhunonte ukrainaset e pushtuar – për sa kohë që ai nuk ia kishte thënë asaj dhe përdorte mjete mbrojtëse.

Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës (SSU) ka përfunduar hetimet paraprake.

Veprimet e saj u konstatuan se shkelin nenin 27.2 të Konventës për Mbrojtjen e Popullsisë Civile në Kohë Lufte dhe Konventat e Gjenevës.

Ajo do të përballet me një dënim me burg deri në 12 vjet.

Në prill, forcat e sigurisë së Kievit publikuan një audio të një bisede midis një çifti, të cilët u identifikuan si Roman Bykovsky dhe gruaja e tij Olga Bykovskaya nga Radio Liberty.

Në regjistrim, gruaja dëgjohet duke i thënë burrit se ai ka lejen e saj për të përdhunuar gratë ukrainase ndërsa ai po shërben në forcat pushtuese të Rusisë, për sa kohë që ai nuk i tregon asaj dhe përdor kontraceptivë.

Klipi tronditës prej 30 sekondash u publikua më 12 prill pasi presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky akuzoi trupat ruse për kryerjen e ‘qindra përdhunimeve’ duke përfshirë sulme seksuale ndaj fëmijëve të vegjël në vendin e tij.

Audio e shpërndarë nga Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës (SBU) u hap me titullin: ‘Përgjimi i SHËRBIMIT TË SIGURISË: Gratë e pushtuesve rusë lejojnë burrat e tyre të përdhunojnë gratë ukrainase.’

Më pas dëgjohet zëri i një gruaje, që besohet të jetë Olga Bykovskaya: ‘Pra, po, bëje atje’, thotë ajo. Më pas bëhet e qartë se për çfarë është dakord ajo.

“Gratë ukrainase atje. Përdhunojini ato. Po! Mos më thuaj asgjë, kupto”, shton ajo me një të qeshur të turpshme.

Më pas dëgjohet zëri i një burri – që besohet të jetë i Roman Bykovskit. “Uh-huh,” thotë ai.

“Pra, duhet të përdhunoj dhe të mos të them asgjë”, pyet ai, duke sqaruar se gruaja po i jep leje.

“Po, që të mos dija asgjë”, thotë zëri i gruas, para se të dy të dëgjohen duke qeshur.

Kategoritë
BotaLajme