Sa fituan Princi William dhe Kate Middleton pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth

Pas vdekjes së Mbretëreshës, Princi William dhe Kate Middleton jo vetëm që morën një sërë titujsh të rinj, por gjithashtu u bënë miliarderë brenda natës.

Para lajmit të vdekjes së Mbretëreshës, William mori fonde nga Crown Estate, Grantet Sovrane dhe nga trashëgimia e tij nga nëna e tij e ndjerë, Princesha Diana. Pasuria e tij neto vlerësohet në rreth 40 milionë dollarë.

Megjithatë, vlera e tij neto u rrit me 1.3 miliardë dollarë, duke e çuar vlerën e tij totale neto në 1.34 miliardë dollarë.

Arsyeja për këtë rritje të madhe të pasurisë është se Princi William dhe Kate trashëguan titujt e mëparshëm të mbretit Charles. Përveçse janë Duka dhe Dukesha e Kembrixhit, ata tani janë Princi dhe Princesha e Uellsit, si dhe Duka dhe Dukesha e Cornwall.

Veçanërisht, Dukati i Cornwall-it vjen me tokë të madhe dhe asete të ndryshme në të gjithë vendin me vlerë 1.3 miliardë dollarë.

Pasuria mbulon rreth 52,000 hektarë dhe përfshin 20 qarqe në Angli dhe Uells (çuditërisht shumica nuk janë në të vërtetë në Cornwall) dhe përbëhet nga toka bujqësore, pjesë të Parkut Kombëtar Dartmoor, terrene kriketi dhe madje edhe një burg.

Charles ishte më parë Duka i Cornwall për më shumë se pesë dekada, duke e bërë atë Dukën më jetëgjatë të Cornwall në histori.

Pronësia e pasurisë i solli atij 21 milionë paund (24 milionë dollarë) në vitin e fundit fiskal. Mbreti pagoi vullnetarisht normën më të lartë të tatimit mbi të ardhurat (45 përqind) në pronë.

Sidoqoftë, duke qenë se Dukati nuk konsiderohet një kompani sipas ligjeve tatimore, Charles nuk duhej të paguante tatimin e korporatës ose tatimin mbi fitimet kapitale.

Ajo ka tërhequr kritika nga publiku dhe avokatët, dhe është veçanërisht e diskutueshme sepse pasuria zotëron tokë që dikur përdorej për miniera dhe dukati zotëron të drejtat për minierat.

Pas marrjes së pronës, William tani do të marrë të gjitha vendimet për formimin e së ardhmes së saj.

Kategoritë
BotaLajme