Selçuk Bayraktar: Detajisht unë u mora me softuerin e kontrollit të Kızılelma

Kryetari i Bordit të Administrimit të Fondacionit T3, Selçuk Bayraktar bëri një deklaratë në ceremoninë e promovimit të Strategjisë Kombëtare të Teknologjisë dhe Programit Turcorn 100 në Stamboll. Kryetari i Bordit të Drejtorëve të Baykar Selçuk Bayraktar tha, “Bayraktar Kızılelma bëri fluturimin e tij të parë. Ishte një ëndërr e jona për 20 vjet. Ai kreu fluturimin e tij të parë 3 vjet pas Akıncı. Këto janë tërësisht kombëtare dhe origjinale të dizajnuara dhe të zhvilluara, në fakt. Aeroplan robot. Nga hardueri brenda, miliona linja softuerësh janë bërë nga inxhinierë dhe inxhinierë turq. Është zhvilluar nga ekipi. Kam punuar me softuerin më të fundit të kontrollit të Kızılelma rresht pas rreshti”, tha ai.

Kryetari i Bordit të Baykar Selçuk Bayraktar foli në ceremoninë e promovimit të Strategjisë Kombëtare të Teknologjisë dhe Programit Turcorn 100.

Bayraktar tha, “Baykar ka fituar 75 për qind të të ardhurave nga eksportet. Në 2019 fluturoi UAV 6 tonësh Akıncı dhe në 2021 hyri në inventarin e forcave të armatosura, kontrata është nënshkruar. Aventurën e shihni nga 6 kile deri ne 6 ton.Te gjitha pajisjet elektronike,softveri jane inxhiniere turke.Eshte projektuar nga Cezeri.Shkohemi ne Cezeri.Dronet e zgjuara taksi, drone mallrash.Bayraktar Kızılelma beri fluturimin e pare.Ishte nje enderr e jona per 20 vjet. Ai mori fluturimin e tij të parë 3 vjet pas Akıncı. Këta janë krejtësisht kombëtarë dhe fillimisht të projektuar dhe zhvilluar, në fakt avionë robotë. . Miliona linja softuerësh nga hardueri në të u zhvilluan nga inxhinierët turq dhe ekipi i tyre”, tha ai.

Kategoritë
BotaLajme