Selçuk Bayraktar ndodhet në zonën e tërmetit: Gjithsej 30 Bayraktar janë aktivizuar për ndihmë

Kryetari i Bordit të Baykar dhe Drejtuesi i Teknologjisë Selçuk Bayraktar ndoqi nga afër punën në rajonin e tërmetit që preku 10 provinca. Bayraktar foli për atë që kishte ndodhur që nga dita e parë e tërmetit në një transmetim të drejtpërdrejtë.

Selçuk Bayraktar përdori këto shprehje në deklaratat e tij: “Së pari, ngushëllime për kombin tonë, ne jemi mobilizuar me ekipet tona që nga dita e parë, në koordinim me AFAD, duke ofruar mbështetje si në në terren dhe në distancë. Uroj mëshirë për të gjithë vëllezërit dhe motrat tona që humbën jetën. Të lënduarve tanë u uroj shërim të shpejtë.

Përcjell mirënjohjen time për heronjtë e pakënduar që bënë sakrificën më të madhe. Që në ditën e parë organizuam kamionë me ndihma. AFAD tha se mbështetja ishte e përshtatshme. 47 kamionë arritën në rajon. Si 3 institucionet tona, BAYKAR, Turkey Technology Team Foundation dhe Community Health Foundation, ne jemi në terren me ekipin tonë prej 400 personash.

Për të plotësuar nevojën për akomodim të përkohshëm, u tha se një nevojë e tillë kishte duke u takuar me autoritetet dhe AFAD. Ka nisur puna në qytetin tonë të kontejnerëve, i cili do të strehojë 2000 njerëz.

Kategoritë
BotaLajme