Serbia dëshiron të ndërtojë mjete ajrore pa pilot për nevojat e ushtrisë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka njoftuar sot, pas një takimi me përfaqësuesit e ushtrisë së vendit, se përveç pranimit të 5000 pjesëtarëve të rinj të njësisë speciale, do të bëhet më shumë për modernizimin e industrisë ushtarake.

Vuçiq njoftoi se në periudhën e ardhshme ushtria do të fokusohet në mjetet ajrore pa pilot dhe dronët që do të prodhohen nga industria vendase.

“Duhet të jemi shumë më të përkushtuar për marrjen e fondeve të reja nga industria e mbrojtjes së Serbisë, dhe ashtu siç kemi dorëzuar ‘Pasarët’, ‘Miloshin’, ‘Lazaret e vogla’, ‘Gvozdika’ e të tjera, do të dorëzojmë edhe mjete ajrore pa pilot. dhe dronët, kryesisht prodhim vendas”, tha presidenti serb.

Ai theksoi se Serbia është e ndikuar shumë negativisht nga lufta në Ukrainë, kështu që vendi nuk është në gjendje të importojë pajisje ushtarake dhe armë, si dhe pjesë këmbimi, dhe për këtë arsye duhet të mbështetet më shumë në forcat e veta prodhuese.

Vuçiq ka përsëritur se Serbia është një vend ushtarakisht neutral, por se ajo është gjithashtu e ekspozuar ndaj presioneve dhe se do të vazhdojë të investojë në forcimin e kapaciteteve të ushtrisë, edhe pse kjo i kushton shtrenjtë qeverisë.

Kategoritë
LajmeRajoni