Serbia dhe Sllovenia përjashtohen nga vendimi i Hungarisë për çmimet më të larta të karburanteve për të huajt

Pasi u njoftua zyrtarisht se Hungaria do të paguajë më shumë karburant për qytetarët e vendeve të tjera në përpjekje për të parandaluar “turizmin e naftës”, mediat serbe raportuan se vendimi i diskutueshëm nuk do të zbatohet për qytetarët e Serbisë dhe Sllovenisë.

Pronarët e pikave të karburantit theksuan se rregullorja e re e qeverisë hungareze nuk është e zbatueshme në praktikë dhe analistët juridikë ndërkombëtarë besojnë se vendimi është në kundërshtim me rregullat e BE-së, sepse është diskriminues.

Rregullorja e qeverisë hyri në fuqi të premten dhe synon të parandalojë shtetasit e huaj të blejnë karburant në Hungari, pasi vendi ka luhatje të kufizuara në çmimet e naftës  për të ndihmuar qytetarët të përballen me efektet e inflacionit.

Hungaria ka rritur çmimet e karburanteve për të huajt në luftën kundër “turizmit të naftës”

Drejtuesit nga Serbia dhe Sllovenia thuhet se janë të përjashtuar nga rregullorja sepse vendimet e qeverisë për të kufizuar çmimet e karburantit janë gjithashtu në fuqi në ato vende.

Ministria e Punëve të Jashtme hungareze do të përpilojë një listë të vendeve të përjashtuara nga vendimi për rritjen e çmimit të karburanteve për të huajt.

Dyshohet se Austria po përgatit një padi kundër Hungarisë, pasi me vendimin e saj qeveria hungareze shkel parimet e trajtimit të barabartë të të gjithë qytetarëve të BE-së./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni