Serbia urdhëroi ushtrinë për shkak të situatës në Kosovë të jetë në gatishmëri

Presidenti i Serbisë në cilësinë e Komandantit të Përgjithshëm urdhëroi ushtrinë serbe që për shkak të situatës në Kosovë të jetë në gatishmëri, gjegjësisht të ngrihet niveli i gatishmërisë luftarake në atë nivel që të mund t’i përgjigjet çdo detyre. , tha sot ministri serb i Mbrojtjes Millosh Vuçeviq.

“Sigurisht, askush nuk dëshiron konflikte dhe luftëra, as nuk i shkon mendja të luajë lojëra të tilla. Serbia është një vend serioz dhe i merr të gjitha hapat që të jetë në gjendje t’i përgjigjet çdo situate sfiduese, pra çdo problemi të mundshëm”, tha ministri. duke vizituar televizionin “Happy”.

Ai shtoi se Serbia nuk mund të relaksohet, por se ajo mbron dialogun. Ai tha se ushtria është e gatshme të zbatojë çdo urdhër të Vuçiqit, i cili është komandant i saj i përgjithshëm, duke mbrojtur të gjithë qytetarët e Serbisë, “përfshirë edhe serbët në Kosovë dhe askush nuk duhet të dyshojë në këtë”.

“Serbia është në favor të dialogut. Është më mirë të negociosh për një mijë ditë, sesa të jesh në një llogore apo llogore për një ditë,” vlerësoi Vuçeviç, raportoi RTRS.

Ai paralajmëroi se kur Serbia flet për paqen dhe stabilitetin, nuk do të thotë se është e dobët apo frikacake, “sepse ushtria e saj është shumë herë më e fortë se sa ishte, por se vepron sipas urdhrave të kreut të shtetit dhe presidentit. “.

Kategoritë
LajmeRajoni