Serbisë i kërcënohet me pezullim të regjimit pa viza me vendet e Bashkimit Evropian

Politika e vizave e Beogradit sot ishte cak i kritikave të ashpra në takimin e ministrave të brendshëm të Bashkimit Evropian (BE) dhe komisionerja evropiane Ilva Johansson tha se në rast të mosrespektimit të BE-së, pezullimi i regjimit pa viza për serbët. qytetarët nuk përjashtohen.

BE-ja akuzon Beogradin se ka kontribuar në rritjen e mprehtë të ardhjes së emigrantëve në BE përmes Ballkanit Perëndimor.

“Shpresoj se Serbia dhe vendet e tjera partnere të Ballkanit Perëndimor do të bashkëpunojnë me ne dhe do të harmonizojnë politikën e tyre të vizave me BE-në”, tha Johansson.

Qytetarët e Serbisë kanë një regjim pa viza për të udhëtuar në BE, por BE insiston që këto vende të harmonizohen me politikën evropiane të vizave. Përndryshe, BE-ja mund të zgjedhë pezullimin.

“Sigurisht që nuk është diçka që mund ta përjashtoj”, tha Johansson.

Edhe ministrja e Brendshme gjermane Nancy Feser dy ditë më parë kritikoi politikën e vizave të Beogradit, duke thënë se ajo konsiston në përjashtimin e qytetarëve të “atyre vendeve që nuk e njohin Kosovën”.

Kategoritë
LajmeRajoni