Shaip Kamberi u largua nga grupi parlamentar për shkak të hyrjes së Zhigmanov në Qeverinë e Serbisë

Grupi parlamentar “Rajonet evropiane – Vojvodina, Sanxhaku, Preshevska dolina” nuk ekziston më, sepse deputeti nga Bujanoci Shaip Kamberi u largua.

Shkak për këtë është përkrahja e listës “Së bashku për Vojvodinën” për shumicën qeverisëse në Kuvendin e Serbisë, ndërsa deputetët Kamberi dhe SDA Sanxhak insistojnë të mbeten në opozitë, shkruan Bujanovaçke.

Kamberi thotë se grupi parlamentar pushoi së ekzistuari në momentin që deputeti nga lista e Vojvodinës u zgjodh ministër në Qeverinë e Serbisë.

Bëhet fjalë për Tomislav Žigmanov, përfaqësues i kroatëve të Vojvodinës, i cili tani është ministër për të drejtat e njeriut dhe të pakicave dhe dialogun social.

“Për momentin nuk kemi grup parlamentar, por veprojmë individualisht. Shpresojmë të gjejmë njerëz me mendje nga radhët e opozitës demokratike”, tha Kamberi.

Koalicioni i shqiptarëve të luginës, i përfaqësuar nga Kamberi, në gusht formoi një grup parlamentar me listën “Së bashku për Vojvodinën” dhe SDA Sanxhakun pas konstituimit të Kuvendit.

Shpërndarja e grupit parlamentar do të thotë se në opozitë mbetën Kamberi dhe dy deputetët e PSSH-së, Sulejman Ugljanin. Megjithatë, ata nuk mund të krijojnë një klub të ri parlamentar, pasi kushti për këtë janë të paktën pesë deputetë.

Kategoritë
LajmeRajoni