Shkarkohen edhe dy drejtorë të Policisë në Prishtinë pas rastit të përdhunimit të 11-vjeçares

Kryeministri Albin Kurti ka njoftuar se janë shkarkuar dy drejtorë të Policisë – Drejtori Rajonal dhe Drejtori për Operativë Rajonale në Prishtinë.

“Nuk mjaftojnë dy dorëheqje”, ka thënë Kryeministri Kurti.

“Në Policinë e Kosovës janë marrë masa e veprime. Janë shkarkuar zyrtarë të lartë: Drejtori i Policisë Rajonale në Prishtinë dhe Drejtori për Operativë në Drejtorinë Rajonale të Prishtinës. E Drejtori i Përgjithshëm ka ofruar dorëheqje”, ka njoftuar Kurti.

Sipas tij, Policia e Kosovës është duke operacionalizuar Policimin në Bashkësi.

“Do të fillojnë shumë shpejt në lagjet e kryeqytetit, për t’u shtrirë më pas në komunat tjera të Republikës. Kontaktet e afërta të Policisë me qytetarin shtojnë parandalimin e krimeve si dhe ngrisin cilësinë dhe shpejtësinë e shërbimeve”, ka shtuar ai.

Një vajzë 11-vjeçe është përdhunuar nga pesë të dyshuar të cilë1t janë arrestuar nga Policia e Kosovës.

Prokuroria dhe Policia kanë njoftuar se janë duke kryer hetime derisa kanë konfirmuar se viktima ishte e lajmëruar si viktimë e dhunimit.

Kategoritë
LajmeVendi