Shpikja suedeze/ Çipi që mund të futet në lëkurën dhe përmban certifikatën e vaksinimit (Video)

Startup SUEDISH Epicenter ka krijuar një çip me të cilin mund të mbani një certifikatë Covid nën lëkurë.

Çipi mund të lexohet nga çdo pajisje duke përdorur modulin NFC (Near Field Communication), një teknologji që përdoret për pagesat pa kontakt dhe, për shembull, zhbllokimin e dyerve pa çelës.

“Chip-at janë një teknologji shumë e adaptueshme që mund të përdoret për një sërë gjërash dhe për momentin është shumë e përshtatshme të kesh një çertifikatë Covid që është gjithmonë e disponueshme”, tha drejtori i Epicenter, Hannes Sjöblad.

Kategoritë
LajmeTë ndryshmeTeknologji