Shqetësuese /Sportistİ dhe trajner i njohur i xhudos nga Azerbajxhani rrahu për vdekje një djalë (7) gjatë stërvitjes (Video)

Histori e tmerrshme vjen nga Azerbajxhani, ku sportisti i njohur Mehman Khalilov ka rrahur një djalë shtatëvjeçar gjatë stërvitjes dhe për shkak të ashpërsisë së plagëve që i janë shkaktuar, djali ka ndërruar jetë jo shumë kohë më vonë.

Gjegjësisht, në internet është publikuar një video shqetësuese ku shihet se si Khalilov sillet në mënyrë të vrazhdë ndaj nxënësve të tij gjatë stërvitjes së xhudos dhe sambos, duke i kapur për flokë dhe veshë, duke i ngritur lart, duke i hedhur në dysheme dhe në një moment edhe duke i goditur në këmbë.

Veprime të tilla të pamatura të tij çuan në vdekjen e shtatëvjeçarit Farid Bakarov, i cili humbi ndjenjat gjatë një seance stërvitore dhe pasi u transferua në spital, u diagnostikua me thyerje të qafës.
Gjatë hetimeve fillestare u konstatua se trajneri i ka thënë familjes se djali ka mbetur i plagosur pas një rënieje dhe se pas plagëve të marra është dërguar në spital dhe është dërguar në shtëpi pa paralajmëruar prindërit. Kur prindërit e tij e kthyen në spital, ai vdiq.

“Prokuroria e qytetit Sumgayit filloi procedimin penal sipas nenit 126.3 (Plagosje e rëndë me dashje, e cila rezultoi në vdekjen e viktimës për shkak të pakujdesisë) të Kodit Penal të Republikës së Azerbajxhanit. Hetimi aktualisht është në vazhdim. Prokuroria Zyra tashmë e ka dërguar çështjen në gjykatë”, thuhet në deklaratën zyrtare. autoritetet atje.

“Është e vështirë të thuhet se kur do të mbahet seanca gjyqësore, hetimi ka shumë të ngjarë të zgjasë disa muaj. Është e nevojshme të kryhen një sërë hetimesh, të mblidhen prova dhe gjithashtu të merret në pyetje i dyshuari,” Saleh Hajiyev, kreu i shtypit. Shërbimi i Zyrës së Kryeprokurorit të Azerbajxhanit, tha për Media.Az.

Gjykata e dënoi Khalilovin me katër muaj paraburgim dhe nuk ka dyshim se kjo do të çojë në shumë vite burgim dhe përfundimin e karrierës së tij sportive.

Khalilov ka fituar medalje të shumta në garat e xhudos, duke përfshirë një medalje argjendi në Kampionatin Evropian të Xhudos 2017, një medalje bronzi në Lojërat Mesdhetare 2018, si dhe një medalje të artë në Lojërat Evropiane 2019 në Minsk.

Kategoritë
Sport