Shtetasja gjermane konvertohet në Islam: Islamin e kam zgjedhur vetë sepse Islami është një fe e bukur

Një shtetase gjermane Fabienne Doris Bettirger, e cila u bë muslimane në Gaziantep, ku erdhi për vizitë, iu dha një Certifikatë Konvertimi dhe Kurani iu dorëzua si dhuratë.

Fabienne Doris Bettirger, 20 vjeç, e cila punon si arkëtare në Shtutgart, Gjermani, erdhi në Gaziantep për të vizituar me bashkëshortin e saj.

Bettirger,  hulumtoi Islamin dhe dëshironte të konvertohej në Islam vullnetarisht, aplikoi në Myftiun Provincial.

Bettirger, e cila u bë mysliman në ceremoninë e konvertimit në Myftiun e Provincës, u tha gazetarëve se ai la një barrë të madhe mbi veten e tij pasi ai solli fjalë në gojë.

Duke u shprehur se ishte shumë i lehtësuar, Bettirger tha: “U ndjeva shumë mirë. Doja të isha musliman për një kohë shumë të gjatë. Askush nuk më tha, Islamin e kam zgjedhur vetë. Sepse Islami është një fe e bukur. Kur u konvertova në Islam, nuk munda ta mbaja veten, qava”. tha.

Myftiu i provincës Hüseyin Readylar, nga ana tjetër, deklaroi se Bettirger zgjodhi Islamin me dëshirën e tij, i dha një Certifikatë Convertimi dhe i dha Kuranin si dhënia. Vëllai ynë solli fjalë në gojë me lot.”

Kategoritë
Të ndryshme