Shtetasja gjermane konvertohet në Islam: ”Zgjodha Islamin vullnetarisht dhe jam shumë e lumtur”

Shtetasja gjermane Katerina Panic, e cila vendosi të bëhet muslimane në Zonguldak pasi takoi të dashurin e saj, iu dha Kur’ani si dhuratë.

Duke punuar si bashkatdhetare në Mynih të Gjermanisë, Katerina Panic filloi të kishte një lidhje dashurie me një shtetas turk, İlker Seven, të cilin e njohu.

Pas pak, e reja 32-vjeçare, e cila erdhi për pushime në Zonguldak, ku jeton Seven, vendosi të bëhej muslimane si rezultat i kërkimeve dhe hetimeve të saj.

Emrin Dila e ka marrë pas ceremonisë së konvertimit

Duke i njoftuar të dashurit vendimin e saj, Panic ka aplikuar pranë Myftinisë së Qarkut.

E reja që solli fjalën e shehadedit në prani të Mehmet Şen, nënmyftiut të Qarkut, pas ceremonisë së konvertimit e ndryshoi emrin në Dila.

“Unë kam bërë kërkime për më shumë se një vit”

Duke thënë se prej shumë kohësh dëshironte të bëhej muslimane, Dila Seven tha: “Këtë vendim e kam marrë vetë. Kam një vit që po hulumtoj. Zgjodha Islamin vullnetarisht dhe jam shumë e lumtur. Sepse Islami është një fe e bukur. ” tha.

 

Kategoritë
BotaLajme