Shteti ua rrënon shtëpitë e muslimanëve që morrën pjesë në protesta kundër fyerjes së profetit Muhammed

Në Indi u rrënuan shtëpitë e disa muslimanëve që morën pjesë në protestat që nisën pasi një politikan bëri deklarata fyese kundër profetit Muhamed.Në Indi nën sundimin e ekstremit të djathtë, një i ri i është shtuar represionit kundër indianëve myslimanë, të cilët protestuan kundër politikanëve që fyen Profetin Muhamed

Në lajmet e BBC-së thuhet se në shtetin Uttar Pradesh janë rrënuar nga buldozerët shtëpitë e 3 myslimanëve që morën pjesë në protesta.

Zyrtarët shtetërorë pretenduan se shtëpitë ishin të paligjshme dhe se ishin lëshuar njoftime për dëbim.

Rrënimi i shtëpive në pronësi të muslimanëve shihet si një mjet i ri nga autoritetet indiane për të shtypur myslimanët.

Ndërsa tensionet janë përshkallëzuar në Indi për fyerjet ndaj Profetit Muhamed që nga java e kaluar, kryeministri i shtetit të Uttar Pradesh Adityanath urdhëroi rrënimin e shtëpive të muslimanëve që merrnin pjesë në protesta “me arsyetimin se ato janë të paligjshme”.

Kategoritë
BotaLajme