Shtrihen tensionet mes Arabisë Saudite dhe SHBA-së: Mediat saudite sulmuan Bidenin!

Mediat e Arabisë Saudite reaguan ashpër ndaj vendimit të presidentit amerikan Joe Biden për të “rishqyrtuar marrëdhëniet me Riadin”… Administrata Biden u kritikua për qëndrimin “adoleshent”.

John Kirby, Drejtor i Komunikimeve Strategjike të Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Shtëpisë së Bardhë, tha se marrëdhëniet e presidentit amerikan Joe Biden me Arabinë Saudite pas vendimit të Organizatës së Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC) dhe grupit OPEC+, i cili përbëhet nga disa jo-OPEC vendet prodhuese, për të reduktuar prodhimin ditor të naftës me 2 milionë fuçi që nga nëntori.Njoftimi se po rishqyrtohej mori një mbulim të gjerë në mediat e Arabisë Saudite.

“Kur do të përfundojë adoleshenca e Uashingtonit?” Në artikullin e tij të titulluar, ai e përshkroi si “të paarsyeshme” akuzën e SHBA-së për përgjegjësinë e Arabisë Saudite për vendimin e grupit OPEC + dhe kritikoi administratën Biden për një qëndrim “adoleshent”.

Në faqen e gazetës “Sabk”, është publikuar një video me mesazhin “Pas asaj që tha Biden, deklaratat e Mohammed bin Salmanit se Arabia Saudite kontribuoi në forcimin e SHBA-së”.

Në video, Princi i Kurorës i Arabisë Saudite Bin Salman tha në një intervistë që dha më herët se Arabia Saudite mbështet forcimin e SHBA-së.

Në editorialin e botuar në gazetën “Er-Riyadh”, thuhej se “Arabia Saudite përballet me presionin e vendeve perëndimore që duan të rrisin prodhimin e saj të naftës, por administrata e Riadit kujdeset për interesat e vendit dhe stabilitetin e tregut të naftës. .”

Në lajmet e gazetës “Medina” thuhet se popullariteti i presidentit amerikan Biden ishte në nivelin më të ulët të mandatit të tij presidencial para zgjedhjeve të Kongresit në nëntor. Duke theksuar se Biden, “presidenti më i vjetër në historinë e Shteteve të Bashkuara”, do të mbushë 80 vjeç më 20 nëntor, u vu në dukje se ai mund të qëndrojë në detyrë deri në moshën 86 vjeç nëse zgjidhet për një mandat të dytë.

Kategoritë
BotaLajme