Si dhimbja në klavikul mund të jetë shenjë e një problemi serioz shëndetësor

Ju mund të mos e kuptoni se si lidhen të dyja, por dhimbja në klavikul mund të nënkuptojë se ka diçka që nuk shkon me stomakun tuaj.

Kocka juaj e klavikulës është një kockë e gjatë dhe e hollë e vendosur në majë të gjoksit, pak nën qafën tuaj. Ai shtrihet nga sternumi në çdo shpatull.

Një klavikul me dhimbje mund të tregojë se keni një ulçerë në stomak, sipas hulumtimeve.

“Dhimbja e shpatullave mund të jetë manifestimi i vetëm i një ulçere beninje të stomakut”, thanë studiuesit nga Qendra Mjekësore e Universitetit të Virxhinias.

Një ekip tjetër kërkimor studioi dikë që kishte pësuar një perforim të një ulçere gastrike dhe vuri në dukje: “Tipari kryesor i pacientit tonë ishte dhimbja e vazhdueshme e shpatullës së majtë”.

Simptoma më e zakonshme e ulçerës në stomak është një dhimbje djegëse ose gërryese në qendër të barkut. Ju gjithashtu mund të përjetoni simptoma të tjera, të tilla si:

dispepsi

urth dhe zbaticë acidi

humbje e oreksit

humbje peshe

Ju gjithashtu mund të vëreni se gromësini ose ndiheni të fryrë pasi keni ngrënë ushqime të yndyrshme.

“Komplikimet e ulcerave të stomakut janë relativisht të rralla, por mund të jenë shumë serioze dhe potencialisht kërcënuese për jetën,” tha NHS.

Kjo perfshin:

gjakderdhje në vendin e ulçerës

mukoza e stomakut në pikën e çarjes së ulçerës hapet

një ulçerë që bllokon lëvizjen e ushqimit përmes sistemit të tretjes

Kategoritë
FamiljeShëndetësi