Sipas një hulumtimi aktori i njohur Bruce Lee vdiq për shkak të konsumimit të tepërt të ujit

Në një artikull të botuar në revistën mjekësore “Clinical Kidney Journal” nga një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Madridit në SPANJË, janë shqyrtuar faktet e njohura për vdekjen e Bruce Lee.

“Bazuar në analizën tonë të informacionit të disponueshëm publikisht, ne sugjerojmë se shkaku i vdekjes ishte edema e trurit për shkak të hiponatremia,” studimi i paraqitur në teorinë e “hiponatremia”. Me fjalë të tjera, veshka e Bruce Lee shkaktoi vdekjen e aktorit, sepse ai nuk mund të hiqte ujin e tepërt.” Hiponatremia përkufizohet si lëngje të tepërta, mungesë natriumi ose marrje uji më e madhe se ekskretimi. Autorët e studimit deklaruan se ata besojnë se Lee mund të ketë “faktorë të shumtë rreziku për hiponatreminë”.

Duke vlerësuar këta faktorë në stilin e jetës së aktorit, studiuesit vunë re se truri i Lee ndoshta filloi të grumbullonte edemë dy muaj para vdekjes së tij, por asnjë diagnozë nuk ishte bërë në atë kohë. Lee vdiq në Hong Kong më 20 korrik 1973, në moshën 32 vjeçare. Shkaku i vërtetë i vdekjes së Bruce Lee ka qenë prej kohësh objekt debati, me disa fansa që sugjerojnë se ai u vra.

Konsumimi i më shumë ujit sesa duhet mund të shkaktojë helmim. Uji i tepërt në trup; Shkakton një ulje të sasisë së natriumit në gjak (hiponatremia), duke bërë që qelizat të fryhen duke marrë ujë të tepërt. Si rezultat, mund të shkaktojë probleme serioze fizike, edemë të trurit dhe vdekje.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme