Skandal në Gjermani, zbulohet se mijëra personave u është injektuar ujë me kripë në vend të vaksinës për COVID-19

Pasi u përcaktua se punonjësi i shëndetësisë kishte injektuar tretës të kripur në vend të vaksinës për COVID-19, personave që janë vaksinuar për periudhën në fjalë mes 5 mars – 21 prill iu bë thirrje që të vaksinohen sërish.

Një punonjës në qendrën e vaksinave Schortens në zonën Friesland, në rajonin Sanksionia e Poshtme të Gjermanisë, u ka injektuar mijëra njerëzve ujë me kripë në vend të vaksinës për koronavisurin e ri (COVID-19).

Sven Ambrosy, administrator i Friesland në një deklaratë për shtyp tha se edhe pse jo e sigurt, gjatë muajit mars dhe prill rreth 9.650 personave u është injektuar solucion salin (ujë me kripë) në vend të vaksinave Biontech, Moderna dhe Astrazeneca.

Pasi u përcaktua se punonjësi i shëndetësisë kishte injektuar tretës të kripur në vend të vaksinës për COVID-19, personave që janë vaksinuar për periudhën në fjalë mes 5 mars – 21 prill iu bë thirrje që të vaksinohen sërish.

Ndërkohë, prokuroria ka theksuar se vazhdon hetimin e saj lidhur me çështjen.

Kategoritë
BotaLajme