Slloveni bëri një kërcim të paharrueshëm, duke fluturuar mbi kërcimin me ski në Willingen

Kërcuesi slloven Timi Zajc (22), i bartur nga një erë e fortë, kërceu 161.5 metra në garën e ekipeve të përziera në Willingen, Gjermani.

Pas një kërcimi të pabesueshëm, Zajc u rrëzua, më pas rrëshqiti dhe më pas e kapi gjurin.

Përzgjedhësi slloven Robert Hrgota konfirmoi se nuk ka pasur lëndime serioze në ski kërcyesin.

“Një garë shumë kërkuese. Fatmirësisht gjithçka është në rregull me Timin. Ne patëm dy kërcime të shkëlqyera, por mendoj se gara u ndal shumë vonë. Kushtet nuk ishin të sigurta. Mendoj se ky mund të jetë një paralajmërim për të ardhmen. Siguria duhet të jetë e para dhe më pas kërcime të mëdha”, tha Hrgota.

Meqë ra fjala, rekordin e dy viteve më parë e mban polaki Klemens Muranka, i cili më pas kërceu 153 metra.

Raundi i parë i kërcimeve të sotme u zhvillua në kushte të këqija atmosferike, për këtë arsye organizatorët vendosën që të mos ketë seri të dytë.

Në kushte të tilla, sllovenit Zajc i është dashur të lëvizë nga fillimi tre herë, sepse pista ka lëvizur tri herë.

Kategoritë
Sport