Stadiumi “974” në Katar dha lamtumirën turneut me ndeshjen Brazil-Kore e Jugut.

Një nga stadiumet më të shquar të Kupës së Botës FIFA 2022 të organizuar nga Katari, 974 i dha lamtumirën turneut me ndeshjen Brazil-Kore e Jugut.

Frymëzuar nga trashëgimia detare dhe tregtare e Katarit, Stat 974 bëri histori si objekti i parë i çmontueshëm në historinë e Kupës së Botës.

Numri 974, i cili i jep emrin e tij stadiumit dykatësh të ndërtuar nga partneriteti anglo-spanjoll, është njëkohësisht kodi ndërkombëtar i thirrjes së Katarit dhe numri i saktë i kontejnerëve të transportit të përdorur gjatë ndërtimit.

Nuk është bërë e ditur ende se kur do të çmontohet stadiumi dhe si do të vlerësohet. Megjithatë, është gjithashtu e mundur që Katari, i cili do të presë Kupën e Azisë 2024, të vlerësojë stadiumin deri në atë datë.

Kategoritë
BotaLajme