Stoltenberg: Putin bëri disa gabime kur filloi pushtimin e Ukrainës

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg ka thënë se Vladimir Putin bëri disa gabime të mëdha kur pushtoi, duke përfshirë nënvlerësimin e aftësisë së aleancës për të mbështetur Ukrainën.

“Presidenti Putin bëri disa gabime të mëdha kur pushtoi Ukrainën, gabime strategjike”tha shefi i NATO-s për mediat jashtë Downing Street nr 10 gjatë një vizite në Mbretërinë e Bashkuar.

“Një ishte nënvlerësimi i ukrainasve, guximi i tyre, angazhimi i tyre për të luftuar dhe mbrojtur vendin e tyre. Gabimi tjetër që ai bëri ishte nënvlerësimi i aleatëve, partnerëve të NATO-s, në aftësinë tonë për të mbështetur Ukrainën”, tha ai.

“Ajo që kemi parë është se aleatët dhe partnerët e NATO-s kanë ofruar mbështetje të paprecedentë për Ukrainën. Dhe ajo që bie në sy kur shikoni sondazhet e opinionit, mesazhet politike nga vende të ndryshme aleate të NATO-s, është se ne jemi të gatshëm të vazhdojmë të ofrojmë mbështetje për aq kohë sa të duhet”, shtoi Stoltenberg.Ai tha se ka gjithmonë disa zëra që kanë një mendim të ndryshëm, por mesazhi i qartë nga shumica është se do të vazhdojë mbështetja për Ukrainën.

Kategoritë
BotaLajme