Suedi: Lexohen vargje nga Kurani në vendin ku u dogj

Pas provokimit para Ambasadës së Turqisë në kryeqytetin e Suedisë, Stokholm, në të njëjtin vend është mbajtur edhe programi “Respekt për Kuranin”.

Javën e kaluar, Suedia ishte sërish skena e aksioneve anti-islame dhe anti-turke.

Rasmus Paludan, një shtetas i dyfishtë i Danimarkës dhe Suedisë, ka vënë sërish në shënjestër Kuranin.

Autoritetet suedeze autorizuan aktin e neveritshëm të 41-vjeçarit Paludan përpara ambasadës turke në Stokholm.

Një rreth sigurie u krijua nga policia suedeze rreth Paludan, e cila doli përpara ambasadës.

Paludani, i cili u mor në mbrojtje, dogji librin e shenjtë të Islamit, të cilin e hodhi në tokë.

Në aktivitetin e përbashkët të OJQ-ve turke në Suedi, zyrtari fetar i Fondacionit Fetar Suedez Serdar Bükme u lut duke lexuar Kuran. U lexuan edhe përkthimet turke dhe suedeze të vargjeve të Kuranit.

Ambasadori i Turqisë në Stokholm, Manage Can Tezel, në fjalimin e tij këtu, tha: “Ashtu si miliona, madje miliarda, edhe ne e ndërmorëm atë veprim në lidhje me provokimin ku politikani danez i ekstremit të djathtë Rasmus Paludan dogji Kuranin përpara Ambasadës së Stokholmit në Turqi. Ne e dënojmë atë”.

Kategoritë
BotaLajme