Sulmi në qendrën e emigrantëve në Dover, Policia: I nxitur nga urrejtja

Policia kundër terrorizmit ka marrë përsipër hetimin për sulmin me bombë zjarri në qendrën e emigracionit në Dover. Ngjarja ndodhi të dielën, kur një person hodhi një bombë me benzinë në qendrën e imigracionit dhe më pas u gjet i vdekur në një pikë karburanti aty pranë.

Ai u identifikua nga policia si Andrew Leak, 66 vjeç, nga High Wycombe. Hetimet e para të ngjarjes thonë se 66-vjeçari e ka kryer aktin pasi ka qenë i mbushur me urrejtje.Shefi i Policisë Kundër Terrorizmit në South East Ch Supt, tha se nuk kishte asgjë që të tregonte se ai punonte me dikë tjetër dhe nuk kishte asnjë kërcënim më të gjerë të komunitetit.“Ne e kuptojmë se kur përfshihet policia kundër terrorizmit, mund të jetë shqetësuese për disa njerëz, por unë do të doja t’i siguroja njerëzit se nuk ka asgjë që tregon ndonjë kërcënim më të gjerë në vazhdim në këtë moment. Ajo që duket e qartë është se kjo vepër e neveritshme ishte në shënjestër dhe ka të ngjarë të nxitet nga një formë e ankesave të mbushura me urrejtje, megjithëse kjo nuk mund të përmbushë domosdoshmërisht pragun e terrorizmit”.

Kategoritë
BotaLajme