Sulmuesja e Taksimit ka bërë të ditur se nga e ka marrë urdhërin

Ahlam Albashir, e cila kreu sulmin terrorist, tha se urdhërin për aksionin e ka marrë nga terroristi me nofkë “Hacı”. “Ai shikoi turmën dhe dha udhëzimin,” tha Albashir.

Një sulm i përgjakshëm terrorist është kryer në rrugën Istiklal, ku rreh zemra e Stambollit, më 13 nëntor.

Në sulmin në rrugën më të frekuentuar të qytetit ranë dëshmor 6 qytetarë tanë.

Ndërkohë që në rajon u morën masa të rrepta sigurie, u ndaluan 50 persona të lidhur me ngjarjen.

Terroristja, së cilës i është dhënë urdhri për sulmin terrorist, është kapur në shtëpinë ku fshihej në Kuçukçekmece dhe në një kohë të shkurtër është marrë në pyetje.

Gjithashtu u mësua se Ahlam Albashir, e cila mësohej se ishte oficer special i inteligjencës së PKK-së, kishte bërë plane për t’u arratisur në Greqi pas ngjarjes.

Nga ana tjetër, në intervistën e bërë nga ekipet e policisë kundër terroristit, mësohet se Albashir e ka marrë urdhrin e bombardimit nga  terrorist i quajtur ‘Hacı’.

Kategoritë
BotaLajme