Tadiq kërkon mbrojtje për Rada Trajkoviq: Të mos ndodhë përsëri Oliver Ivanoviq

Kryetari i Partisë Socialdemokrate (SDS), Boris Tadiq, ka dënuar ashpër kërcënimet ndaj të cilave është ekspozuar Rada Trajkoviq dhe ka kërkuar që organet kompetente menjëherë t’i ofrojnë mbrojtje dhe siguri të plotë.

“Fakti që institucionet kompetente kanë injoruar kërcënimet dhe rrezikojnë sigurinë jo vetëm të Rada Trajkoviqit, por të kujtdo që guxon të deklarojë çdo gjë që është në kundërshtim me interesat e regjimit, tregon qartë se ne jetojmë në një vend ku institucionet janë. në shërbim të regjimit dhe oligarkisë së tij, e jo qytetarëve”, ka thënë Tadiq, në një deklaratë me shkrim.

Sipas tij, “në një vend ku institucionet nuk i mbrojnë qytetarët, publiku duhet t’i mbrojë ata, sepse nuk bëhet fjalë për politikë, por për qytetërim”.

“Si shoqëri, nuk duhet të lejojmë që ajo që i ndodhi Oliver Ivanoviqit të përsëritet. Vetëdija për këtë krim të tmerrshëm dhe vrasje politike duhet të rrënjoset në vetëdijen e çdo viktime të përndjekjes dhe kërcënimeve politike. Prandaj sot është obligim që t’i japim mbështetje të plotë Rada Trajkoviqit”, theksoi Tadiq.

SDS-ja ftoi opozitën që të bien dakord për një tubim të përbashkët protestues në mënyrë që së bashku të dërgojnë mesazhin e rezistencës ndaj politikës së kërcënimeve, linçimeve dhe kërcënimeve ndaj sigurisë dhe jetës së kundërshtarëve.

Trajkoviq deklaroi sot se aktorët serbë dhe shqiptarë po bashkëpunojnë në përndjekjen e saj dhe se ajo “de fakto” jeton në arrest shtëpiak në Beograd.

Kategoritë
LajmeRajoni