“Talibanët hebrenj”, anëtarët e sektit Lev Tahor gjenden në Bosnje

Është bërë e ditur se anëtarët e sektit Lev Tahor, të njohur si “Talibanët hebrenj”, janë parë në Bosnje dhe Hercegovinë.

Të paktën 37 anëtarë të sektit hebre Lev Tahor, i cili është krahasuar me talebanët për praktikat e tij si ekstremizmi, rrëmbimi i fëmijëve, abuzimi me fëmijët dhe martesa e detyruar, u vendosën në një pronë në pronësi të deputetit serb Savo Vuliç në Republikën Srpska, ku serbët janë të populluara dendur.njoftohet.
Në lajmin e publikuar nga Klix.ba, raportohet se anëtarët e Lev Tahor vijnë në Bosnje dhe Hercegovinë me vizë turistike dhe mund të aplikojnë për azil.

U pretendua se grupi kishte tentuar më parë të emigronte në Iran, por Izraeli e bllokoi këtë përpjekje përmes SHBA-së.

U njoftua se anëtarët e sektit, i cili u themelua në Guatemalë në vitin 2013, por fillimisht jetonte në SHBA dhe Kanada, tentuan të shkonin në Irak nëpërmjet Turqisë, por nuk u pranuan në vend. Pretendohet se anëtarët e grupit kanë qenë vetëm në Rumani dhe Bosnje-Hercegovinë që nga fundi i vitit 2021.

Kategoritë
LajmeRajoni