Thesari i fshehtë i Hitlerit, zbulohen disa detaje

Që nga shtatori i vitit të kaluar, një grup i quajtur Fondacioni Silesian Bridge ka gërmuar në terrenet e një pallati të shekullit të 18-të në fshatin polak të Minkowskie. Ata besojnë se 250 milionë dollarë ari nazist dhe sende të tjera me vlerë të vjedhura nga oficerët e Adolf Hitlerit ruhen këtu.

Ka një dallim mendimi midis gjuetarëve të thesarit dhe historianëve, të cilët argumentojnë se vendi i përmendur në ditarin e luftës të shkruar nga një oficer nazist në fund të Luftës së Dytë Botërore ishte vendi i gërmimit.

Thuhet se ditari përshkruan në detaje vendndodhjet e thesareve të fshehura për të vazhduar luftën. “Zbulimi ynë më i rëndësishëm është se fshati Minkowskie nuk përmendet në ‘Ditarin e Luftës'”, ndanë në Facebook historianët e Grupit të Eksplorimit të Revistës Discoverer (GEMO), duke deklaruar se gjuetarët e thesarit ishin në rrugën e gabuar.Legjenda thotë se thesari ishte fshehur në një stacion policie gjatë luftës dhe më pas u vendos në kasaforta nga oficerët nazistë në Wrocław, Poloni. Pas këtij procesi, nuk ka asnjë gjurmë se ku ndodhet ari.

 

Kategoritë
LajmeTë ndryshme