Tifozët e Fenerbahçes, në ambientet e së cilës u shfaq filmi i Malagurskit: Vëllezër boshnjakë, kërkojmë falje

Shoqata e tifozëve të Fenerbahçes në Gelsenkirchen, e cila mori me qira hapësirën e saj për të shfaqur filmin kontrovers të Boris Malagurskit, tha se Malagurski i kishte mashtruar.

“Më datë 22 tetor 2022, në shoqatën tonë erdhi një person i cili deklaroi se donte ta merrte me qira klubin tonë për një ditë. Shoqata jonë më parë ua kishte dhënë me qira sallën e saj shoqatave dhe individëve të ndryshëm që donin ta përdornin për qëllime sociale. erdhi në shoqatën tonë më 22 tetor dhe donte të merrte me qira sallën tonë, më 24 tetor ne pyetëm se për çfarë qëllimi donte ta jepte me qira, si në aplikimet e mëparshme, personi tha se do të bënte një tubim në sallë dhe nuk deklaroi kurrë se do të shfaqej film i tmerrshëm”, kanë thënë ata nga kjo shoqatë.

Ata shtuan se “ndjejnë dhimbjen e madhe të gjenocidit në Srebrenicë

“Fenerbahçe ka qëndruar gjithmonë pranë të shtypurve në mbarë botën që nga dita e themelimit. Bosnja dhe populli boshnjak kanë një vend të veçantë në zemrat e të gjithë tifozëve të Fenerbahçes. Ne pa vetëdije favorizuam plagosjen e vëllezërve tanë boshnjakë. Kjo na trishtoi thellësisht. I kërkojmë falje qytetarëve dhe theksojmë se ne si miliona tifozë të Fenerbahçes, tifozët e tyre deri në fund. Me këtë rast dënojmë gjenocidin në Srebrenicë dhe përkujtojmë me mëshirë dëshmorët tanë”, thuhet në shoqatë.

Kujtojmë se pas ndalimit të filmit kontrovers të Boris Malagurskit “Republika Srpska: Lufta për Liri” në të gjitha kinematë komerciale në Gjermani, komuniteti turk në qytetin gjerman të Dortmundit, për arsye të panjohura, vendosi të heqë dorë nga ambientet e tij për shfaqjen e filmit. filmi në të cilin, ndër të tjera, ai mohon gjenocidin në Srebrenicë.

Malagurski i falënderoi ata për këtë në një postim në Facebook.

Kategoritë
BotaLajme