Tifozët kroatë u arrestuan në Doha pasi lyen blloqe përpara një hoteli

Tifozët kroatë janë arrestuar në Doha pasi kanë lyer me kubikë para hotelit ku po qëndrojnë kombëtaret e vendit tonë fqinj.

Dhjetë tifozë kroatë kanë ardhur me idenë që para ndeshjes me Belgjikën të lyejnë në kubikë bardh e kuq zonën përballë hotelit Hilton, ku po qëndrojnë kombëtaret kroate.

“Ne e morëm bojën përmes njerëzve tanë që jetojnë këtu dhe natën e parë lyëm 14 kuba. Nuk erdhëm as në hotel, por disa lojtarë na kontaktuan që i panë nga dritarja. Ata ishin të lumtur,” tha ai. 24sata.hr Jure, një nga të arrestuarit.

Ai theksoi se dhjetë prej tyre nuk u ndalën në 14 blloqet, por u kthyen për të përfunduar mozaikun para hotelit.

“Por ne nuk do të ishim ne nëse nuk do të përpiqeshim të përfundonim aksionin. Një natë para Japonisë, blemë disa kova të tjera me bojë, arritëm të pikturonim edhe 22 kuba të tjerë, na kishin mbetur edhe disa pjesë dhe Më pas mbërriti policia me pesë makina dhe na dërgoi në stacion, na derdhën bojë, na lyen pak atë që bëmë dhe gjithçka ishte në rregull në stacion”, thotë Jure dhe shton:

“Nuk dinin se çfarë të na akuzonin, thonë se po shkatërronim pronën publike, por duket se ia dolëm me një paralajmërim dhe një paralajmërim që të mos e bënim më. Ata ishin miqësorë, na mbajtën deri në orën 5:30. në mëngjes, por ne folëm më shumë për futbollin, por për veprimin tonë. Ata parashikuan fitoren tonë ndaj Japonisë dhe kështu ndodhi”, tha Jure.

Kategoritë
Sport