Tifozët të tmerruar nga çmimet e ushqimeve dhe pijeve në Katar

Tifozët që mbërrijnë në Katar për Botërorin që nis pas dy ditësh janë tmerruar nga çmimet e ushqimeve dhe pijeve. Dihet që Katari është i shtrenjtë, por mesa duket WC-në atje e kanë parë si një mundësi ideale për fitime shtesë. Footy Food, një faqe në Facebook për të cilën kemi shkruar tashmë, ka postuar fotografi se si duket ushqimi, madhësia e porcioneve dhe çmimet në zonat e tifozëve në Doha.

Gjegjësisht, aty mund të shitet dhe konsumohet alkool (si dhe në hotelet ku do të qëndrojnë tifozët). Sjellja dhe pirja e këtyre pijeve nuk do të lejohet në stadiume. Megjithatë, një gotë birrë fan në Katar, e cila mund të blihet vetëm nga personat mbi 21 vjeç me dëshmi të moshës, kushton rreth 14 euro.

Kombinimi i preferuar i hamburgerëve, i quajtur kështu sepse janë mjaft të vegjël, dhe birrat e vogla shkaktuan më së shumti reagime. Çmimi i tij është rreth 28.50 euro. Siç mund ta shihni në foto, hamburgeri përveç që është i vogël, është i pajisur edhe me pak dhe është padyshim i cilësisë së dyshimtë.

Mirëpo, e gjithë kjo nuk i pengon organizatorët që t’i shqyejnë fansat me çmime. Natyrisht, ky është edhe çmimi i një sallate greke. Më konkretisht, sallatat. Kjo pjesë e vogël e perimeve me vetëm një kub djathi të dukshëm kushton rreth 10 euro.

Kategoritë
Sport