Trenat gjermanë në 2022 shënojnë vonesë: Kjo nuk do të tolerohet më

Deutsche Bahn, hekurudha kombëtare gjermane, pati një numër rekord vonesash këtë vit.

Analiza zbuloi se pothuajse çdo tren tjetër ishte me vonesë në trafikun ndërqytetës, gjë që është jashtëzakonisht e papranueshme për një vend si Gjermania.

“Sipas mendimit të qeverisë federale, situata aktuale me përpikmërinë e trenave nuk është e kënaqshme,” tha qeveria federale në një deklaratë për hetimin e grupit përfaqësues të Kristian Demokratëve në Bundestag.

Ministria e Transportit e Gjermanisë njoftoi, në përgjigje të një hetimi, se në periudhën midis majit dhe shtatorit të këtij viti, në linjat më të rëndësishme të trafikut ndërqytetës, midis 50 dhe 60 për qind e të gjithë trenave mbërritën në destinacionin e tyre me vonesë. më shumë se 10 minuta.

“Përpikëria e trenave në Gjermani ka arritur nivelin më të ulët historik”, tha për të përditshmen Rheinische Post, Thomas Bareiss, politikani i Unionit Kristian Demokrat (CDU) përgjegjës për transportin.

Vitin e kaluar dhe një vit më parë, përpikëria e trenave në transportin ndërqytetës ishte 75 deri në 90 për qind. Bareiss shprehu frikën e tij se një situatë e tillë në transportin hekurudhor mund të ketë një ndikim negativ në konkurrencën ekonomike të Gjermanisë.

“Nëse diçka nuk ndryshon së shpejti, mund të ketë pasoja të rënda për konkurrencën ekonomike të Gjermanisë,” tha Bareiss.

Kategoritë
BotaLajme