Trudeau në prag të lotëve për vdekjen e Mbretëreshës, shikoni videon

Kryeministri kanades, në fjalimin e tij drejtuar kanadezëve, Trudeau e përshkroi mbretëreshën britanike, e cila vdiq dje, si një nga njerëzit e tij të preferuar në botë.

“Ajo ishte mbretëreshë për pothuajse gjysmën e kohës sa ekzistonte Kanadaja. Ajo kishte një dashuri të thellë dhe të qëndrueshme për kanadezët,” tha Trudeau.

“Si ministrja e saj e 12-të kanadeze, e kam të vështirë të besoj se takimi ynë i fundit ishte vërtet i fundit. Do të më mungojnë ato biseda,” tha kryeministrja kanadeze, e cila u takua me mbretëreshën britanike kur ishte pesë vjeç. Përkatësisht, Trudeau, si djali i kryeministrit të atëhershëm kanadez Pierre Elliott Trudeau, ishte i pranishëm në takimin e babait të tij dhe mbretëreshës Elizabeth.

Kategoritë
BotaLajme