Trump do të arrestohet teknikisht sot. Ja çfarë do të thotë?

ISH-Presidenti amerikan Donald Trump do të arrestohet teknikisht sot. Procesi i dëgjimit në gjykatë për kryerjen e një vepre penale të mundshme përfshin arrestimin zyrtar.

Gjatë këtij procesi, zyrtarët e gjykatës do të marrin shenjat e gishtave të ish-presidentit, ai do të duhet të plotësojë dokumentet e nevojshme dhe zyrtarët do të kontrollojnë nëse ka ndonjë procedim tjetër penal ndaj tij. Pastaj ai do të lexojë të ashtuquajturat Të drejtat e Mirandës, pra do t’i kujtojnë se ka të drejtën e garantuar me Kushtetutë për avokat dhe të drejtën për të mos folur me policinë.

Gjykata ka të ngjarë të mbajë anën e Trump

Por gjykata pritet të mbajë anën e Trump gjatë këtij procesi. Ekipi ligjor i Trump ka njoftuar se ish-presidenti nuk do të prangohet gjatë arrestimit dhe gjykata mund ta lejojë atë të hyjë në gjykatë nga hyrja e pasme. Përkatësisht, hyrja në hyrje të gjykatës, siç pritej, do të shkaktonte vëmendje të madhe nga mediat e mbledhura dhe publiku.

BBC thekson se nuk ka gjasa që policia të bëjë fotografi të Trumpit për rekord.

Kategoritë
BotaLajme