Turqi, katër ish-gjeneralë dënohen për grusht shtetin “postmodern” të vitit 1997

Ish-gjeneralët u transferuan në institucionin ndëshkues në kryeqytetin Ankara.

Katër gjeneralë në pension u dënuan me burgim të përjetshëm për rolet e tyre në grushtin ushtarak të Turqisë në vitin 1997 dhe u dërguan të enjten në një institucion ndëshkues në kryeqytetin Ankara, raporton Anadolu Agency (AA).

Cevat Temel Ozkaynak, Erol Ozkasnak, Fevzi Turkeri dhe Yildirim Turker u transferuan në burg një ditë pas vendimit të Gjykatës së pestë Penale të Lartë të Ankarasë.

Ata ishin midis 14 të pandehurve ndaj të cilëve u shqiptuan dënime të përjetshme për grushtin e shtetit të 28 shkurtit 1997, të njohur si grusht shteti postmodern i Turqisë dhe u konfirmua nga Gjykata e Apelit më 9 korrik të këtij viti.

Në një vendim historik në 2018, gjykata turke dënoi 21 zyrtarë të nivelit të lartë me burgim të përjetshëm për rolet e tyre në grushtin e shtetit të vitit 1997 që rrëzoi qeverinë e ish-kryeministrit Necmettin Erbakan.

Kategoritë
BotaLajme