Turqi, një shtetas nga Moldavia pranon Islamin

Daniel Gheorghita, një shtetas i Moldavisë me banim në Avanos të Nevşehirit në Türkiye, u bë musliman me një ritual të mbajtur në Myftininë e Provincës.

Daniel Gheorghita, një shtetas i Moldavisë me banim në Avanos të Nevşehirit në Türkiye, u bë musliman me një ritual të mbajtur në Myftininë e Provincës.

Sipas deklaratës së shkruar nga Myftinia, në ceremoninë e konvertimit morën pjesë 26-vjeçari Gheorghita, zëvendës myftiu Ahmet Özvarinli dhe persona përkatës.

Gheorghita, i cili deklaroi shehadetin (dëshmia) pas informacionit të dhënë nga Özvarinli për rregullat e Islamit, ai u bë musliman.

Özvarinli, i cili i dha certifikatën e konvertimit Gheorghitas, rekomandoi që për të qenë një musliman i mirë, duhet të ndiqen parimet e besimit, adhurimit dhe moralit dhe për këtë duhet të mësohen parimet themelore të Islamit.

Özvarinli i dhuroi Gheorghitas libra të ndryshëm si Kurani, libra fetarë për fillestarë dhe libra të ndryshme nga botimet e Kryesisë së Çështjeve Fetare të Türkiye-s (DIYANET).

Kategoritë
BotaLajme