Turqia emëron gjeneralen e parë femër

Ozlem Yilmaz u gradua gjeneral brigade nga pozicioni i koloneles së lartë.

Ushtria turke ka emëruar gjeneralen e parë femër, është bërë e ditur sot në “Gazetën Zyrtare” të vendit, raporton Anadolu Agency (AA).

Ozlem Yilmaz u gradua gjeneral brigade nga pozicioni i koloneles së lartë.

Tani ajo do të jetë nënkryetare e Akademisë së Xhandarmërisë dhe Rojës Bregdetare.

Avancimet e tjera përfshijnë dy gjeneralë lejtnantë, 16 gjeneralë majorë dhe 13 gjeneralë brigade.

Ndërkohë, gjeneral Arif Cetin do të vazhdojë të jetë në krye të Komandës së Përgjithshme të Xhandarmërisë.

Kategoritë
BotaLajme