Turqia heq kërkesën për testin PCR dhe antigjen të COVID-19

Sipas deklaratës së Ministrisë së Brendshme të Turqisë, nga 1 qershori është hequr detyrimi për PCR dhe testimin e antigjenit për të hyrë në vend nga të gjitha portat kufitare.

Ministri i Shëndetësisë Fahrettin Koca njoftoi se pasi rastet e koronavirusit ranë nën një mijë, ata hoqën kërkesën  edhe për maskë në transportin publik.

Krahas vendimeve për “Masat për hyrje në vend” të publikuar nga Ministria e Brendshme, është vlerësuar situata aktuale në lidhje me pandeminë e koronavirusit dhe nga 1 qershori, një raport negativ i testit PCR është bërë më së shumti 72 orë para hyrjes në vend, ose një rezultat negativ i bërë brenda 48 orëve nga hyrja, në të gjitha portat kufitare, u vlerësuan dhe u vu re se nuk do të kërkohet test i shpejtë i antigjenit.

 

Në deklaratë thuhet se për të mbajtur nën kontroll përhapjen e epidemisë së koronavirusit, janë përcaktuar rregullat dhe masat që do të zbatohen në portat kufitare./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme