Turqia mbështet kërkesat legjitime të komunitetit turk në Maqedoninë e Veriut

Türkiye ka njoftuar se mbështet kërkesat legjitime të komunitetit turk, një nga popujt e barabartë dhe themelues të Maqedonisë së Veriut që përpiqet për prosperitetin dhe zhvillimin e vendit, për mbrojtjen e të drejtave dhe interesave të tij.

Türkiye ka njoftuar se mbështet kërkesat legjitime të komunitetit turk, një nga popujt e barabartë dhe themelues të Maqedonisë së Veriut që përpiqet për prosperitetin dhe zhvillimin e vendit, për mbrojtjen e të drejtave dhe interesave të tij.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme ambasadori Tanju Bilgiç i është përgjigjur me shkrim pyetjes për rezultatet e regjistrimit të popullsisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Duke vënë në dukje se rezultatet e regjistrimit të vitit të kaluar në Republikën e Maqedonisë së Veriut u shpallën më 30 mars dhe përfaqësuesit e komunitetit turk në këtë vend vazhdimisht kërkuan që regjistrimi të bëhet në mënyrë të drejtë, transparent dhe pa asnjë dyshim, Bilgiç tha se të dhënat e regjistrimit zbuluan se këto thirrje për fat të keq u injoruan.

Ambasadori Bilgiç nënvizoi se është e rëndësishme që autoritetet zyrtare t’i shqyrtojnë çështjet në deklaratën e Bordit Kombëtar Koordinues i Regjistrimit të turqve të Maqedonisë pas publikimit të rezultateve të regjistrimit.

“Ne mbështesim kërkesat legjitime të komunitetit turk, i cili ka zënë rrënjë në këtë gjeografi me shekuj, që është një nga popujt e barabartë dhe themelues të Maqedonisë së Veriut dhe që përpiqet për prosperitetin dhe zhvillimin e këtij vendi, për të mbrojtur të drejtat dhe interesat e tij”, tha Bilgiç.

Kategoritë
BotaLajme