Twitter njofton se suspendoi gabimisht llogaritë e ambasadave serbe

Kompania Twitter ka njoftuar se llogaritë në Twitter të ambasadave serbe në Armeni, Iran, Indonezi, Nigeri, Zimbabve, Gana dhe Kuvajt, si dhe Konsullata e Përgjithshme në Çikago, u pezulluan gabimisht më 18 gusht.

“Duke përdorur teknologjinë dhe burimet njerëzore, ne heqim miliona llogari çdo javë për shkeljen e udhëzimeve të manipulimit të platformës sonë dhe të postës së padëshiruar. Në këtë rast, gabimisht kemi ndërmarrë veprime përmbarimore në shumë llogari dhe ato janë riaktivizuar”, tha një zëdhënës i Twitter për Radion Evropa e Lirë.

Ministria e Punëve të Jashtme e Serbisë ka njoftuar më 22 gusht se llogaritë e Twitter të këtyre ambasadave serbe janë pezulluar “pa asnjë shpjegim apo mesazh të mëparshëm që tregon për shkelje të mundshme të rregullave të komunikimit në atë rrjet social”.

Më 18 gusht, kjo kompani pezulloi gjithashtu llogaritë e dhjetëra deputetëve dhe politikanëve aktualë dhe të mëparshëm të Partisë Progresive Serbe në pushtet në Serbi, si dhe një zyrtari qeveritar.

Më 19 gusht, kjo kompani i tha Radios Evropa e Lirë se me rastin e këtyre urdhrave të pezulluara nga Serbia, gabimisht ka marrë masa shtrënguese.

Twitter më pas pezulloi llogaritë e 13 anëtarëve të Partisë Progresive Serbe, të udhëhequr nga presidenti aktual Aleksandar Vuçiq.

Kategoritë
LajmeRajoni