Tyson i akuzuar për përdhunimin e një gruaje në një limuzinë, viktima kërkon 5 milionë dollarë dëmshpërblim

Boksieri legjendar Mike Tyson, 56 vjeç, është sërish në telashe pasi një grua e akuzoi atë për përdhunimin e saj në fillim të viteve 1990 në një padi të ngritur në Nju Jork këtë muaj.

Gruaja po kërkon 5 milionë dollarë dëmshpërblim pasi dyshohet se u përdhunua nga Tyson në një limuzinë pasi e takoi atë në një klub nate në Nju Jork, dhe për atë që ajo thotë se ka qenë lëndime fizike, mendore dhe emocionale të pësuar në vitet që pasuan.
Deklarata e gruas thoshte se përdhunimi ndodhi në fillim të viteve 1990, afërsisht në të njëjtën kohë që Desiree Washington tha se Tyson e përdhunoi atë në Indianapolis.

Si rezultat, Tyson u dënua për përdhunim më 10 shkurt 1992 dhe kreu tre vjet burg.
Në dëshminë e saj në rastin aktual, gruaja ka deklaruar se ka hipur në limuzinën e Tyson dhe se boksieri menjëherë ka filluar ta prekë dhe ta puthë.

“Unë i thashë jo disa herë dhe i kërkova të ndalonte, por ai vazhdoi të më sulmonte. Më pas më hoqi pantallonat dhe më dhunoi dhunshëm”, tha gruaja e cila dëshiron të mbetet anonime.

Avokati që përfaqëson gruan tha se zyra e tij nuk e pranoi fjalën e gruas, por hetoi pretendimet e saj dhe gjeti se provat ishin shumë të besueshme.

Ky rast është vetëm një tjetër konfirmim i jetës së turbullt të Tyson jashtë ringut ku ai ishte kampioni i padiskutueshëm i botës në peshat e rënda nga viti 1987 deri në 1990.

Kategoritë
Sport