“U përgatit për më të keqën”: Çka i kishte thënë avokatit Haradinaj për dënimin e tij

Toby Codman është avokati i një prej drejtuesve të OVL-UÇK-së, Nasim Haradinaj. Ai në një intervistë për T7 ka folur rreth dënimit të klientit të tij nga Gjykata Speciale.

Nasim Haradinaj është dënuar me 4 vjet e gjysmë – një vit e 8 muaj pasi ishte arrestuar për publikimin e disa dokumenteve që i kishin shkuar në zyrë e pretendohej se në to kishte detaje për dëshmitarët e mbrojtur.

Avokati tregon për gjendjen pas dënimit dhe për bisedën që e ka pasur me Haradinajn një ditë para se të mbahej gjyqi ndaj tij.

“Është gjithmonë e vështirë, ato momentet e para, kur një person ishte dënuar në rrethanat e tilla dhe merr një dënim që mund ta përshkruajmë vetëm si jashtëzakonisht joproporcional. Kam takuar z. Haradinaj një ditë më parë, në njësinë e paraburgimit, ku diskutuam se cilat ishin përfundimet e mundshme të seancës dhe ishte i përgatitur për dënim”, thotë Codman, transmeton Gazeta Express.

Ai tregon se Haradinaj e priste dënimin e tij, por që prisnin që dënimi të ishte më i vogël.

“Sigurisht që menduam se dënimi maksimal që do ta merrte ishte për kohën sa kishte vuajtur, por ai do të dënohej proporcionalisht por do të ishte i liruar, sepse tashmë kishte kryer një periudhë të konsiderueshme të paraburgimit”.

“Mendoj se z. Haradinaj ishte i përgatitur për më të keqën”.

Codman thotë se dënimi që u dha është më i larti i dhënë ndonjëherë për një rast të tillë.

Kategoritë
LajmeVendi