Udhëtim 4-mujor nga Gjermania në Turqi me biçikletë për të takuar babanë turk

Shtatë vjet më parë, Madeline Hoffman mësoi se babai i saj ishte turk. Hoffmann, e cila në atë kohë ishte stiliste që jetonte në Sydney të Australisë, vendosi të bënte një udhëtim për të takuar më në fund babanë e saj.

33-vjeçarja Madeline Hoffman takoi babanë e saj për herë të parë pasi kaloi më shumë se katër muaj duke bërë udhëtimin e gjatë me biçikletë nga Gjermania në Türkiye, ku aktualisht jeton babai i saj.

E rritur në Gjermani, Hoffman shtatë vjet më parë mësoi se babai i saj ishte turk. Hoffmann, e cila në atë kohë ishte stiliste që jetonte në Sydnej të Australisë, vendosi të bënte një udhëtim për të takuar më në fund babanë e saj.

Hoffmann dha dorëheqjen nga puna dhe u kthye në Gjermani, ku ishte rritur, dhe u nis për udhëtimin e saj me biçikletë më 23 gusht të vitit të kaluar.

Duke ndarë udhëtimin me ndjekësit e saj në rrjetet sociale, Hoffmann shkroi për ndjenjat dhe përvojat e saj.

Pasi arriti në qytetin qendror të Anadollit, Kayseri, pas më shumë se katër muajsh, ajo më në fund takoi babanë e saj, Duran Tekin, i cili tani është 64 vjeç.

Duke folur për Anadolu Agency (AA), ajo tha se u trondit në moshën 26-vjeçare kur mësoi se ishte gjysmë turke dhe vendosi të niste një udhëtim për të “zbuluar gjysmën tjetër të origjinës së saj dhe për të gjetur veten”.

“Kishte ndjenja të ndryshme brenda sepse do të takoja babanë tim për herë të parë. E kam pritur këtë moment për 33 vjet. Udhëtova me biçikletë për katër muaj e gjysmë për të përjetuar këtë moment”, tha ajo.

– Kulturë e dytë

Ajo shtoi se do të dëshironte të shihte dhe të takonte sa më shumë turq për të mësuar për kulturën e saj të dytë.

“Dua të dëgjoj muzikë turke, të provoj ushqim turk dhe të mësoj disa fjalë turke”, shprehet ajo.

Pasi filloi udhëtimin e saj personal me biçikletë në Gjermani, ajo kaloi nëpër Francë, Zvicër, Itali, Kroaci, Slloveni, Mal të Zi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Shqipëri dhe Greqi, përpara se të arrinte në Türkiye.

Ndërkaq, babai Tekin tha se kishte shkuar në Gjermani në vitin 1973 dhe kishte filluar të merret me biznes.

Duke shpjeguar se kishte dy vajza me një grua që kishte takuar në Gjermani, ai tha se ata u ndanë për arsye të ndryshme.

Ai vuri në dukje se nuk e kishte parë asnjërën nga vajzat e tij për shumë vite, por shtoi se i ishte drejtuar bashkisë dhe kishte filluar të gjurmonte për vajzat e tij pas 28 vitesh.

Ai tha se kishte takuar vajzën e tij të madhe në Gjermani, por nuk ishte në gjendje të takohej ballë për ballë me vajzën e tij më të vogël Madeline, sepse ajo jetonte në distancë të largët, Australi.

Kategoritë
BotaLajme