Ukraina planifikon armatosjen e 1 miljon luftëtarëve

Përmes një postimi në Facebook, Reznikov vuri në dukje se Ukraina “do të duhet të planifikojë me përpikëri burimet” dhe “të shmangë gabimet” në mënyrë që të fitojë luftën. Ai shtoi se deri më tani Rusia ka pësuar një “disfatë strategjike”.

Ardhja e armëve të huaja dhe “stimulimi i prodhuesve ukrainas” do të ndihmonte më tej në prishjen e ekuilibrit kundër Rusisë, vazhdoi ai.

“Askush nuk mund të thotë se sa. Në atë periudhë, ne do të mbajmë mbrojtjen kryesisht me burimet tona kundër armikut të tërbuar nga inati,” tha ai.

“Rritja e presionit të sanksioneve kundër Rusisë dhe rritja e ndihmës së huaj për Ukrainën duhet të krijojë, brenda disa muajve, kushtet në të cilat Kremlini më në fund do të humbasë të gjitha shanset për të arritur ndonjë sukses. Më pas do të shfaqet një dritare e re mundësish për Ukrainën. Në këtë jashtëzakonisht periudhë e vështirë, na duhet unitet, kohezion, vullnet dhe durim”, përfundoi ai.

Kategoritë
BotaLajme