Universiteti i Brighton në Angli ndalon shprehjen “Krishtlindje”

Vendimi u mor sepse fjala që do të thotë Krishtlindje është ‘e përqendruar në të krishterë’.

Një vendim interesant është marrë në Angli para Vitit të Ri të ardhshëm.

Universiteti i Brighton këshilloi stafin e tij të thoshte “periudha e mbylljes së dimrit” në vend të “Krishtlindjeve”

U vu re se fjala “Krishtlindje” ishte shumë “e krishtere në qendër”, sipas “Udhëzuesit Gjuhësor Gjithëpërfshirës” prej 9 faqesh dërguar pedagogëve në universitet.

Dokumenti rekomandonte përdorimin e gjuhës gjithëpërfshirëse “për t’i bërë studentët dhe stafin të ndihen të sigurt, të vlerësuar dhe të respektuar”.

Stafi i pyeti studentët gjithashtu: “Cili është emri juaj i pagëzimit?” në vend të “Cili është emri yt?” ose “si e ke emrin?” U rekomandua të bëni pyetje në formën e

Kategoritë
BotaLajme