Usame Zukorliq shpalli hyrjen në pushtet në Serbi, qeveria ka gjashtë muaj që pret formimin e saj

Kryetari i Partisë për Drejtësi dhe Besim (PSP), Usama Zukorliq, përmes një postimi në rrjetet sociale ka bërë të ditur se ideologjia e partisë së tij do të përhapet përmes programit të Qeverisë së Serbisë.

Duke paralajmëruar se SPP do të zgjerohet nga pozitat në Qeverinë e Republikës së Serbisë, Usame Zukorliq insinuoi se partia politike, themeluesi i së cilës është babai i tij Muamer, i cili vdiq në nëntor të vitit të kaluar, do të ketë një pozitë të rëndësishme në Qeverinë e Serbisë.

Ky lloj lajmi dhe njoftimi i të riut Zukorliq vjen kur Qeveria e Serbisë nuk është formuar as gjashtë muaj pas zgjedhjeve parlamentare që u mbajtën më 3 prill.

Ana Brnabiq, kryeministre në mandatin teknik dhe mandatin për përbërjen e qeverisë së re, tha për RTS se formimi i kabinetit fillon në tetor, por edhe se kabineti aktual dhe qeveria aktuale punojnë në interesin më të mirë të qytetarëve.

“Kur shikoni se si ishte shtatori, është e qartë se duke shkuar në tetor, gjithçka që kishim me udhëtimet, presidenti në Nju Jork, ruajtja e paqes dhe sigurisë për shkak të provokimeve, dhe bisedat në gusht dhe shtator me Lajcak dhe Escobar, takime të vazhdueshme. ta ruajmë paqen dhe stabilitetin, sepse sot të gjithë i besojnë Serbisë që ajo paqe të jetë faktor stabiliteti”, tha Brnabiq.

Në të njëjtën kohë, Brnabiq gjatë paraqitjes së saj mysafire ka paralajmëruar se qeveria duhet të formohet në mesin e këtij muaji, por tani për tani në opinion ka disa spekulime.

Siç raporton portali serb Danas.rs, në bazë të informacioneve nga burime diplomatike, qeveria e re e Serbisë, krahasuar me përbërjen e mëparshme, do të ketë rreth 25 për qind njerëz të rinj, por pa asnjë indikacion nëse ata do të jenë jo. figura partiake apo vetëm politikanë.më pak të njohur për publikun.

Kategoritë
LajmeRajoni